Goedkope GSM zéker niet minderwaardig!

Gebruik je een gsm- toestel voornamelijk om te bellen, berichtjes te versturen en om bereikbaar te zijn? Dan heb jij géén nood aan één van de vele peperdure alleskunners die de markt overspoelen. Om te bellen en te sms'en volstaat een goedkoop standaard toestel. Geduldig zoeken en vergelijken op internet brengt uitkomst, en doet je besparen. Alle bekende producenten van gsm's bieden uitstekende toestellen voor weinig geld. We moeten alleen wat meer zoeken om ze te vinden. Deze fabrikanten verkopen nu eenmaal liever hun duurdere toestellen uitgerust met de laatste technische snufjes.  Op wat moeten we letten bij de aankoop van een gsm- toestel met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, dat ook aan jouw eisen en belprofiel voldoet?De jongste generatie gsm- toestellen verschilt grondig van de grote jongens van amper enkele jaren  geleden. De huidige mobieltjes moeten in de alles kunnen, hoe kleiner en lichter hoe beter. Peperdure gsm’s zijn uitgerust met alle mogelijke technische hoogstandjes als een kleurenscherm met miljoenen kleuren, video, MP-3 speler, gps, fototoestel, internet, e-mail, FM- radio, bluetooth, infrarood en voicerecorder. Met de nieuwste gsm’s kunnen we zelfs ieder moment onze favoriete tv- programma's bekijken. We zouden bij dit alles zelfs vergeten dat we met  een gsm in de eerste plaats  moet kunnen bellen en sms’en...


Wat  verwacht je van jouw gsm- toestel?

 

Vooraleer jouw definitieve keuze te maken, moet je in eerste instantie zélf  uitmaken wat je van jouw toekomstig mobieltje verwacht. Volstaat enkel bellen en sms’en of wil je méér? Een standaardtoestel zonder veel toeters en bellen, is uiteraard stukken goedkoper dan een alleskunner. Bedenk bij dit alles dat een goedkope standaard gsm in kwaliteit zeker niet moet onderdoen van hun duurdere broers.


Stand- by en gesprekstijd goedkope gsm


Volstaat een goedkoop standaardtoestel, dan moet deze toch aan enkele voorwaarden voldoen. Let in de eerste plaats op de standby-  en gesprekstijd van de toestellen. Een gsm die om de haverklap aan de oplader moet, is niet prettig. De batterijprestatie’s van goedkope mobiele telefoons zijn in vele gevallen zelfs beter dan die van peperdure exemplaren. Logisch, want hoe meer gsm’s kunnen, hoe meer energie ze verbruiken.


Kies voor een simlockvrij toestelKies voor een simlockvrije gsm. Die stelt je in staat een simkaart van jouw favoriete provider te gebruiken. Een gesimlockt toestel zorgt er voor dat je aan  één bepaalde provider vast zit. Een simlock vrij toestel is veel goedkoper dan een toestel in combinatie met een duurder abonnement. Dat is zéker het geval wanneer je jouw gsm langer dan één jaar wenst te gebruiken.

Prépaid paketten


Zie bij jouw keuze zeker de prépaidpaketten niet over het hoofd. Dat zijn dikwijls de goedkoopste oplossingen, zeker als je weinig belt, bereikbaar wil zijn en voornamelijk gebeld wordt. Reis je veel, dan is het aan te raden een een toestel te kopen dat  je overal ter wereld kan gebruiken.


Goedkope toestellen met extra functies


Bellen en sms’sen kan met ieder toestel, zelfs met het goedkoopste. Ook deze goedkoopste toestellen zijn uitgerust met handige functies als een kalender, uitgebreid adres- en telefoonboek en alarmklok. Is dat voor jou ruimschoots voldoende, dan vindt je zéker jouw gading bij de belangrijkste producenten als Samsung,  Nokia of LG.


Reacties