Doorgaan naar hoofdcontent

Frans leren via internet

De wereld wordt stilaan ons dorp. Talen kennen we dan ook nooit teveel. Toch laat de de talenkennis van onze jongeren dikwijls nog veel te wensen over. Zelfs in een meertalig landje als het onze, heeft slechts een minderheid het Frans, toch onze tweede landstaal, écht onder de knie. Gebrek aan intresse, maar zeker ook tekort aan tijd, liggen aan de basis. Hoe kunnen we op de minst tijdrovende manier onze talenkennis in het algemeen, en het Frans in het bijzonder bijschaven? Hoe Frans leren via internet?


Nu steeds meer Europese grenzen verdwijnen, wordt onze talenkennis alsmaar belangrijker. Toch blijft onze jeugd slechts weinig geïntresseerd in talen, en dan zeker in het Frans. Wat is de aangenaamste en gemakkelijke manier om onze kennis van het Frans te verbeteren? Nu via internet (bijna) alles mogelijk is, is dit misschien wel de meest aangewezen manier om Frans te leren? Kortom, hoe Frans leren via het internet, en wat zijn hier de mogelijkheden?

Frans slechts weinig geliefd bij de jeugd

In een land als het onze, met Frans als tweede landstaal en een hoofdstad waar haast geen Nederlands wordt gesproken, is een grondige kennis van het Frans ongetwijfeld een noodzaak. Toch is vooral in het secundair onderwijs de belangstelling voor Frans ondermaats. Jongeren hebben blijkbaar weinig voeling met onze tweede landstaal.

Internet biedt kansen voor taalonderricht

Nu internet in alle bevolkings- en leeftijdsgroepen goed is ingeburgerd, biedt het internet ons ongetwijfeld uitstekende kansen om ons taalonderricht in het algemeen en het Frans in het bijzonder, op een weinig tijdrovende en eenvoudige manier bij de werken. Via internet hoeven we zelfs het huis niet meer uit om een cursus Frans te volgen, en kan iedereen dit perfect op ons eigen ritme. Internet groeide de laatste jaren uit tot een écht multimediavenster op de wereld, waarin talenkennis steeds nadrukkelijker een vooraanstaande rol speel. Dat maakt van het internet een bijzonder aantrekkelijk en veelbelovend medium voor moderne taalopleidingen, met Frans op kop.

Speciale website

Om de kennis van onze tweede landstaal op te krikken, werd vanuit de Academische Lerarenopleiding Romaanse Talen van de Katholieke Universiteit Leuven een gloednieuwe website ontwikkeld, waarmee men een kritisch overzicht biedt van al het beschikbare materiaal dat men op internet kan vinden voor het Frans leren via internet. Via hyperlinks kunnen we alle besproken sites rechtstreeks raadplegen. Met deze nieuwe website, http://www.arts.kuleuven.ac.be/weboscoop zijn we in staat gratis en via de eenvoudigste weg Frans te leren. Op internet zijn er naast deze site, nog heel wat gespecialiseerde sites te vinden waarmee we zelfs gratis, of tegen betaling, Frans kunnen leren. Frans leren via internet? Perfect mogelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…