DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprincipe. Ze halen warmte uit de omgevingslucht en voeren deze op hun beurt weer naar buiten. Op hetzelfde ogenblik doen ze ook de luchtvochtigheid dalen. Dat zorgt ervoor dat we om de haverklap het waterreservoir moeten leeg maken.

DeLonghi buitenbeentje

In de sector van de airconditioning is producent DeLonghi enig buitenbeentje. Het bracht recent een mobiel aircotoestel met waterkoeling op de markt dat, behalve zijn kostprijs, zowat alle nadelen van de goedkope airoc's doet vergeten. DeLonghi's PAC 125 Eco is het absolute paradepaardje onder de mobiele aircotoestellen. Belangrijkste voordeel in vergelijk met de klassieke airco's op luchtkoeling is dat bij het nieuwe toestel de condensor watergekoeld wordt.

Waterkoeling zorgt voor belangrijke voordelen

Deze waterkoeling biedt de consument vele voordelen. De temperatuur zakt razendsnel, het energieverbruik ligt opmerkelijk lager, en het watergekoelde aircotoestel beschikt een bijzonder geruisloze motor.

Lichtgewicht is erg mobiel

Het watergekoelde airco toestel is met zijn dertig kilo een opvallende lichtgewicht, wat het toestel uiteraard bijzonder mobiel maakt. Een klein nadeel bij de plaatsing is wel dat het bij een raam of een deur moet worden geplaatst. Oorzaak daarvan is de dikke buis, nodig om de warme lucht te transporteren.

Bijzonder zuinig met energie

Een ander belangrijk voordeel van dit mobiele aircotoestel met waterkoeling is zijn laag energieverbruik. Onderzoek wees uit dat het energieverbruik bijna veertig procent lager dan de luchtgekoelde toestellen.

Conclusie

Met zijn prijskaartje van 899 euro, is dit eerste mobiel aircotoestel met waterkoeling een dure vogel. Zijn gebruiksvriendelijkheid en opvallend zuinig energieverbruik maken dit gedeeltelijk goed. Wie op internet naar de beste prijs voor dit toestel zoekt, kan goede zaken doen. Op http://www.vergelijk.be/ staat dit mobiel aircotoestel honderd euro lager geprijsd.

Reacties