Zo kiezen we een geschikte lattenbodem

Goed en voldoende slapen is belangrijk voor onze gezondheid, en om onze lichamelijke conditie op peil te houden.Voor een gezonde én deugddoende nachtrust is niet alleen de kwaliteit van onze matras belangrijk. De kwaliteit van onze bed- of lattenbodem is minstens even belangrijk, doch wordt meestal over het hoofd gezien. Wat is een goede lattenbodem, en hoe gaan we tewerk bij onze zoektocht naar de meest geschikte lattenbodem? Waar moeten we zéker op letten bij de aankoop van een lattenbodem, en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Voor een goede en doeltreffende ondersteuning van ons lichaam, hebben we naast een goede matras dus ook een geschikte lattenbodem nodig.

Verschillende soorten lattenbodem

Tijdens onze zoektocht naar de meest geschikte lattenbodem, hebben we de keuze uit verschillende soorten lattenbodems.  Naast de standaard lattenbodems met weinig opties, kunnen we kiezen voor een a(electrisch) verstelbare lattenbodem. Er zijn zowel lattenbodems voor één- als tweepersoonsbedden. Naast een lattenbodem hebben we dus nog andere soorten bedbodems:
  • Lattenbodem: een lattenbodem bestaat uit verschillende flexibele latten, die ons lichaam voldoende ondersteunen en onze bewegingen doeltreffend opvangen.
  • Bedbodems met springveren: Deze bieden een uitstekende vochtregulatie, en kunnen met elke soort matras gecombineerd worden.
  • Bedbodems met spiraalveren: Dergelijke bedbodems gaan vlug doorhangen wat de ondersteuning van ons lichaam beslist niet ten goede komt.
  • (Electrisch) verstelbare lattenbodems: deze zijn in alle richtingen verstelbaar en bieden ons de beste ondersteuning. (Electrisch) verstelbare lattenbodems zijn  uiteraard ook het duurst in aankoop.
Extra tips voor het kopen van een lattenbodem

  • Zorg er in de eerste plaats voor dat de lattenbodem ons voldoende ondersteuning biedt.
  • Controleer of je lattenbodem perfect in je bed past, en dus aangepast is aan je lichaamslengte.
  • Zorg steeds voor een goede ventilatie. 's Nachts verliezen we gemiddeld één halve liter vocht.
  • Onze lattenbodem moet aangepast zijn aan onze matras.
Prijskaartje van een goede lattenbodem

De prijs van onze lattenbodem wordt hoofdzakelijk bepaald door zijn afmetingen, het materiaal en de mate van ondersteuning. Momenteel zijn reeds lattenbodems verkrijgbaar vanaf... 24 euro. Daar mag je uiteraard niet veel van verwachten. Het is zéker aan te raden iets méér aan kwaliteit te investeren. Een lattenbodem voor een éénpersoonsbed bestaande uit veertien latten, kost ons gemiddeld vijftig euro. Voor een kwalitatieve lattenbodem voor een tweepersoonsbed mogen we rekenen op een uitgave van 99 euro. We kunnen uiteraard ook kiezen voor een (electrisch) verstelbare lattenbodem. De prijs hiervan varieert tussen de 300 en 900 euro.

Reacties