Doorgaan naar hoofdcontent

Zo kiezen we een geschikte lattenbodem

Goed en voldoende slapen is belangrijk voor onze gezondheid, en om onze lichamelijke conditie op peil te houden.Voor een gezonde én deugddoende nachtrust is niet alleen de kwaliteit van onze matras belangrijk. De kwaliteit van onze bed- of lattenbodem is minstens even belangrijk, doch wordt meestal over het hoofd gezien. Wat is een goede lattenbodem, en hoe gaan we tewerk bij onze zoektocht naar de meest geschikte lattenbodem? Waar moeten we zéker op letten bij de aankoop van een lattenbodem, en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Voor een goede en doeltreffende ondersteuning van ons lichaam, hebben we naast een goede matras dus ook een geschikte lattenbodem nodig.

Verschillende soorten lattenbodem

Tijdens onze zoektocht naar de meest geschikte lattenbodem, hebben we de keuze uit verschillende soorten lattenbodems.  Naast de standaard lattenbodems met weinig opties, kunnen we kiezen voor een a(electrisch) verstelbare lattenbodem. Er zijn zowel lattenbodems voor één- als tweepersoonsbedden. Naast een lattenbodem hebben we dus nog andere soorten bedbodems:
  • Lattenbodem: een lattenbodem bestaat uit verschillende flexibele latten, die ons lichaam voldoende ondersteunen en onze bewegingen doeltreffend opvangen.
  • Bedbodems met springveren: Deze bieden een uitstekende vochtregulatie, en kunnen met elke soort matras gecombineerd worden.
  • Bedbodems met spiraalveren: Dergelijke bedbodems gaan vlug doorhangen wat de ondersteuning van ons lichaam beslist niet ten goede komt.
  • (Electrisch) verstelbare lattenbodems: deze zijn in alle richtingen verstelbaar en bieden ons de beste ondersteuning. (Electrisch) verstelbare lattenbodems zijn  uiteraard ook het duurst in aankoop.
Extra tips voor het kopen van een lattenbodem

  • Zorg er in de eerste plaats voor dat de lattenbodem ons voldoende ondersteuning biedt.
  • Controleer of je lattenbodem perfect in je bed past, en dus aangepast is aan je lichaamslengte.
  • Zorg steeds voor een goede ventilatie. 's Nachts verliezen we gemiddeld één halve liter vocht.
  • Onze lattenbodem moet aangepast zijn aan onze matras.
Prijskaartje van een goede lattenbodem

De prijs van onze lattenbodem wordt hoofdzakelijk bepaald door zijn afmetingen, het materiaal en de mate van ondersteuning. Momenteel zijn reeds lattenbodems verkrijgbaar vanaf... 24 euro. Daar mag je uiteraard niet veel van verwachten. Het is zéker aan te raden iets méér aan kwaliteit te investeren. Een lattenbodem voor een éénpersoonsbed bestaande uit veertien latten, kost ons gemiddeld vijftig euro. Voor een kwalitatieve lattenbodem voor een tweepersoonsbed mogen we rekenen op een uitgave van 99 euro. We kunnen uiteraard ook kiezen voor een (electrisch) verstelbare lattenbodem. De prijs hiervan varieert tussen de 300 en 900 euro.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…