Zo kiezen we een betaalbare laptop

Je laptop is aan vervanging toe, en je beschikt over een beperkt budget om een vervanger aan te schaffen. Een probleem? Zéker niet wanneer je oordeelkundig tewerk gaat en je tijd afwacht. Kiezen voor een goedkope laptop betekent niet dat je moet besparen op de kwaliteit en de verschillende mogelijkheden van  je goedkope laptop. Hoe pakken we onze zoektocht naar zo'n goedkope laptop aan, en waar vinden we een voordelige en betaalbare laptop?
Met je keuze voor een betaalbare laptop moet je zeker niet besparen op bijvoorbeeld de processiesnelheid, de grootte van het ramgeheugen of van de harde schijf van je laptop. Wanneer je goed uit je ogen kijkt en op het juiste moment toeslaat, kan je best een kwalitatief goede laptop met een aanvaardbare levensduur op de kop tikken. Ondanks jouw beperkt budget, zijn er ruimschoots voldoende mogelijkheden om een kwalitatief goede en betalbare laptop aan de haak te slaan.


Bepaal eerst jouw budghet en favoriete laptop


Vooraleer op zoek te gaan naar een betaalbare laptop, stel je jouw beschikbare budget vast. Wijk van dit vooropgestelde buget om geen enkele reden af. Wat is jouw favoriete laptop, en aan welke eisen moet hij voldoen?  Selecteer vooraf de mogelijke opties waarover je laptop moet beschikken. Alle extra's die je weinig of niet gebruikt, zijn weggegooid geld. Geld dat je beter kan investeren in de kwaliteit. Eens je prioriteiten vastgelegd, kan je de mogelijkheden én prijzen vergelijken op de vele gespecialiseerde websites. Online vallen belangrijke prijsverschillen te noteren. Dat kan zelfs ons tot tien procent en méér besparing opleveren.


Koopjes bij vernieuwende innovatie's


Indien mogelijk wacht je tot een nieuw model met extra mogelijkheden en technologiën wordt gelanceerd. Op dat ogenblik zakken de prijzen van de vorige generatie laptops in elkaar. Zo kan je échte koopjes doen. Geduld doet zéker besparen. Sla wél tijdig toe, want je bent zéker niet alleen die op zo'n moment wacht!


Kies voor een gerenoveerde laptop


Een andere en minstens even doeltreffende manier om een  betaalbare én goedkope laptop te bemachtigen is kiezen  voor een gerenoveerd exemplaar. Dat zijn toestellen die door de fabrikant werden gerenoveerd, en waarvan versleten onderdelen werden vervangen. Hou daarom de websites van de producenten van laptops nauwlettend in  de gaten. Op die manier kan je een zo goed als nieuwe laptop kopen voor een verbazend lage prijs.


Tweedehands laptop mogelijke oplossing


Ook tussen tweedehands laptops is kwaliteit te vinden. Wees hier echter extra op je hoede, en vraag steeds naar de reden waarom de verkoper zij  tweedehandse laptop van de hand doet. Dat kan immers om de meest uiteenlopende redenen zijn. De verkoper kan iemand zijn die steeds de jongste evolutie op de voet volgt, of is niet meer in staat zijn  laptop af te betalen, of wegens uiteenlopende zijn laptop niet meer gebruikt. Een andere mogelijkheid om aan een goedkope en betaalbare laptop te geraken, is uitkijken naar de verkoop van laptops na inventaris.


Ga in op speciale aanbiedingen of koop collectief


Je kan tijdens je zoektocht naar een betaalbare laptop ook uitkijken om, via collectieve aankoop door jouw school of bedrijf, goedkoop een nieuwe laptop aan te schaffen. Door collectief een grote partij laptops van hetzelfde type te kopen, kan je heel wat besparen. Splinternieuwe laptops kan je zo kopen tegen verbluffend lage prijzen.

Reacties