Zo kiezen we de beste roomijsmachine

Zomertijd is dé ijsjestijd bij uitstek. Maar zeg nu zélf: wat gaat er boven een zelf gemaakt ijsje met zomerfruit? Ben jij gek op ijsjes, en vast van plan deze zomer jouw favoriete ijs zélf te maken? Geen probleem, dan is een roomijsmachine voor privé gebruik beslist iets voor jou! Met zo een roomijsmachine zijn we in staat om, binnen de 24 uur, ons eigen roomijs te maken. Maar hoe werkt nu zo'n roomijsmachine precies? Op wat moeten we bij voorkeur letten bij de aankoop van een geschikte roomijsmachine voor prive- gebruik, en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Zélf roomijs maken wordt steeds populairder. Niet zo verwonderlijk, want dan maken we ons favoriete roomijs in de samenstelling en de kwaliteit die we zélf wensen. Met het populairder worden van de roomijsmachine voor privé- gebruik, wordt het gamma roomijsmachines alsmaar groter. De juiste keuze maken is dan ook niet zo simpel.

Hoe werkt een roomijsmachine?

De meerderheid van de nieuwe generaties roomijsmachines kunnen we instellen op het soort ijs dat we wensen te maken. Roomijs en sorbetroomijs zijn meest populair, maar met sommige roomijsmachine lukt het ons ook om zélf softijs te maken. Je moet van tevoren een koelschijf invriezen en die brengen  we ingevroren in de machine, samen met de passende ingrediënten voor ons favoriete ijs. Het productieproces van ons eigen roomijs duurt gemiddeld zestig minuten. Daarna moet ons roomijs meestal nog ingevroren worden, zodat het na gemiddeld 24 uur gebruiksklaar is.

Soorten roomijsmachines

De hedendaagse roomijsmachines bestaan in twee varianten. De machine waarbij het roomijs moet ingevroren worden, en de roomijsmaker die over een ingebouwde vriezer beschikt. Uiteraard is deze laatste soort roomijsmachine een pak duurder dan de standaard ijsjesmaker.
Heel wat ijsjesmakers beschikken over zogenaamde koelschijven, die we vooraf in de diepvriezer moeten invriezen. De meeste onderdelen van de ijsjesmachine zijn vaatwasbestendig.

Hoeveel kost een roomijsmachine?

De prijs van een roomijsmachine hangt uiteraard af van de inhoud, de mogelijkheden en het materiaal waaruit het is gemaakt. Het prijskaartje van een roomijsmachine varieert tussen gemiddeld 32 en 249 euro. Investeer in kwaliteit, want een zelf  gemaakt ijs is goedkoper dan een gekocht, de kwaliteit ligt heel wat hoger, en de smaak bepalen we uiteindelijk zélf. 

Reacties