Kunststof speeltoestellen voor buiten:speelplezier voor jong en oud

Beschik je over voldoende ruimte in je tuin? Doe je kinderen dan een groot plezier, en koop kunststof speeltoestellen voor buiten. Dat is speelplezier voor jong en oud. Welke verschillende mogelijkheden zijn er op het vlak van kunststof speeltoestellen voor buiten, en met wat moeten we zeker rekening houden om het meest geschikte speeltoestel in kunststof te kopen? En, minstens even belangrijk: welk prijskaartje hangt er aan vast?


Zeg nu zélf: met wat kunnen we onze kinderen een groter plezier doen dan met kunststof speeltoestellen voor buiten? We zien onze tuin meer en meer als een verlengstuk van onze woon- en leefruimte. Het aanbod kunststof speeltoestellen voor buiten was dan ook nooit groter dan vandaag. Wat zijn de verschillende mogelijheden, en hoe kiezen we het meest geschikte speeltoestel aangepast aan de beschikbare ruimte en de wensen van onze kinderen?

Vele combinatiemogelijkheden

Kies kunststof speeltoestellen voor buiten met zoveel mogelijk combinatiemogelijkheden, zodat onze kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Onze kinderen houden nu eenmaal van afwisseling. Zorg er in deze optiek voor dat je speeltoestel uit zoveel mogelijk verschillende onderdelen bestaat als een klimrek met klimtoren, schommels, een zandbak en glijbanen in verschillende afmetingen en moeilijkheidsgraad. Voor onze kinderen is dit als één grote speeltuin.

Onderhoudsvriendelijk

Bij onze zoektocht naar de meest geschikte speeltoestellen, hebben we de keuze tussen houten speeltoestellen en kunststof speeltoestellen voor buiten. De laatste jaren werden kunststof speeltoestellen steeds populairder. Niet zo verwonderlijk, want deze vragen weinig of geen onderhoud in vergelijking met houten speeltoestellen die we jaarlijks tegen de weersomstandigheden moeten beschermen met een nieuwe beits- en/of verflaag. Kunststof speeltoestellen voor buiten stellen zich tevreden met een schoonmaakbeurt met lauw water en zeep.

Investeren voor jarenlang speelplezier

Speeltoestellen zijn niet goedkoop. De aanschaf van kunststof speeltoestellen voor buiten betekent een flinke investering, die echter borg staat voor jarenlang speelplezier.
  • Richtprijs standaard kunstof speeltoestellen: vanaf 500 euro.
  • Richtprijs luxe kunststof speeltoestellen: vanaf 1200 euro.Reacties