In pretparken in België is het altijd fun

Zin een een onbezorgd dagje uit met de kids? Dan is een daguitstap naar één van de vele pretparken die België rijk is een leuke aanrader. Spanning, sensatie, leuke attracties en watergespetter doen het bij het jonge volkje immers altijd. Ons land telt vele leuke pretparken, voor alle leeftijden en zowel voor actievelingen als voor zij die het rustiger aan willen doen. Elk van deze pretparken heeft zijn eigen specialiteit en doelgroep. Stel vooraf jouw prioriteiten, en het jonge volkje zal er zich zeker niet vervelen.


België heeft de (dagjes)toeristen heel wat te bieden. Naast zijn subtropische zwemparadijzen, beschikt ons land over tal van aangename pretparken die alle leeftijden iets te bieden hebben. Bij de start van ieder toeristisch seizoen, presenteren de pretparken in België steeds heel wat nieuwigheden, waar zelfs vele vooraanstaande Europese pretparken jaloers op zijn.


Bobbejaanland met vele overdekte attracties


Eén van de bekendste en grootste pretparken in België is ongetwijfeld Bobbejaanland, gelegen in het Kempische Lichtaart. Bobbejaanland telt tientalle attracties, de een al wat sensationeler dan de andere. Extra troef zijn hier ongetwijfeld de vele overdekte attracties, zodat de kids zich hier ook bij minder goed weer beslist niet zullen vervelen. In Bobbejaanland zijn ook tal van attracties voorzien voor de allerkleinsten, hetgeen in vele andere pretparken wel eens over het hoofd wordt gezien. Topattracties zijn hier ongetwijfeld de Dreamcatcher, een gekmakende achtbaan, en de ronddraaiende sledgehammer. Diegenen die het rustiger aan willen doen, kunnen steeds terecht in de gezellige 4D bioscoop. Naast de vele attracties, staan in Bobbejaanland geregeld live- shows op het programma. Kortom, een dagje Bobbejaanland zal zowel jong als oud niet zo vlug vergeten.


Walibi voor indrukwekkend waterplezier


Een ander aantrekkelijk pretpark in België is ongetwijfeld Walibi, dat zich met zijn sensationele waterglijbanen, watervallen en spetterende attracties als de Cobra en de Screamer concentreert op indrukwekkend waterplezier. Daarnaast beschikken de dagjestoeristen in Walibi over een groot overdekt waterpark, waar zowel jong als oud naar hartelust baantjes kan trekken. Naast verschillende sensationele achtbanen die je beslist de nodige kriebels zullen bezorgen, komen we in Walibi ongetwijfeld onder de indruk van het tientalle meters hoge reuzenrad en enkele reuze draaimolens. Voor de allerkleinsten is er het sprookjesbos Water Folies waar kinderen, kleiner dan 1,40 meter, terecht kunnen voor een ballonvaart, genieten van  een expeditie in een duikboot of zelfs een les volgen aan een
vliegschool


Houtopia met pedagogisch concept


Houtopia in Houffalize neemt een aparte plaats in tussen de pretparken in België. Houtopia staat immers volledig in het teken van de waarden van het kind en het kind zijn. Dit pretpark kreeg een pedagosich concept waarbij gezondheid, verdraagzaamheid, milieu en veiligheid centraal staan. Zo kunnen de kids op een speelse manier een kijkje nemen in  het menselijk lichaam, en kunnen ze onder meer ook de vele wonderen van het water uitgebreid ontdekken. Houtopia is dus een doepark, waar onze kinderen op een speelse manier kennis kunnen vergaren. Voor zij die tijdens een dagje uit zowel spelen en plezier maken willen combineren met speelse leerprojecten, is Houtopia in Houffalize zéker een aanrader.

Reacties