Doorgaan naar hoofdcontent

In pretparken in België is het altijd fun

Zin een een onbezorgd dagje uit met de kids? Dan is een daguitstap naar één van de vele pretparken die België rijk is een leuke aanrader. Spanning, sensatie, leuke attracties en watergespetter doen het bij het jonge volkje immers altijd. Ons land telt vele leuke pretparken, voor alle leeftijden en zowel voor actievelingen als voor zij die het rustiger aan willen doen. Elk van deze pretparken heeft zijn eigen specialiteit en doelgroep. Stel vooraf jouw prioriteiten, en het jonge volkje zal er zich zeker niet vervelen.


België heeft de (dagjes)toeristen heel wat te bieden. Naast zijn subtropische zwemparadijzen, beschikt ons land over tal van aangename pretparken die alle leeftijden iets te bieden hebben. Bij de start van ieder toeristisch seizoen, presenteren de pretparken in België steeds heel wat nieuwigheden, waar zelfs vele vooraanstaande Europese pretparken jaloers op zijn.


Bobbejaanland met vele overdekte attracties


Eén van de bekendste en grootste pretparken in België is ongetwijfeld Bobbejaanland, gelegen in het Kempische Lichtaart. Bobbejaanland telt tientalle attracties, de een al wat sensationeler dan de andere. Extra troef zijn hier ongetwijfeld de vele overdekte attracties, zodat de kids zich hier ook bij minder goed weer beslist niet zullen vervelen. In Bobbejaanland zijn ook tal van attracties voorzien voor de allerkleinsten, hetgeen in vele andere pretparken wel eens over het hoofd wordt gezien. Topattracties zijn hier ongetwijfeld de Dreamcatcher, een gekmakende achtbaan, en de ronddraaiende sledgehammer. Diegenen die het rustiger aan willen doen, kunnen steeds terecht in de gezellige 4D bioscoop. Naast de vele attracties, staan in Bobbejaanland geregeld live- shows op het programma. Kortom, een dagje Bobbejaanland zal zowel jong als oud niet zo vlug vergeten.


Walibi voor indrukwekkend waterplezier


Een ander aantrekkelijk pretpark in België is ongetwijfeld Walibi, dat zich met zijn sensationele waterglijbanen, watervallen en spetterende attracties als de Cobra en de Screamer concentreert op indrukwekkend waterplezier. Daarnaast beschikken de dagjestoeristen in Walibi over een groot overdekt waterpark, waar zowel jong als oud naar hartelust baantjes kan trekken. Naast verschillende sensationele achtbanen die je beslist de nodige kriebels zullen bezorgen, komen we in Walibi ongetwijfeld onder de indruk van het tientalle meters hoge reuzenrad en enkele reuze draaimolens. Voor de allerkleinsten is er het sprookjesbos Water Folies waar kinderen, kleiner dan 1,40 meter, terecht kunnen voor een ballonvaart, genieten van  een expeditie in een duikboot of zelfs een les volgen aan een
vliegschool


Houtopia met pedagogisch concept


Houtopia in Houffalize neemt een aparte plaats in tussen de pretparken in België. Houtopia staat immers volledig in het teken van de waarden van het kind en het kind zijn. Dit pretpark kreeg een pedagosich concept waarbij gezondheid, verdraagzaamheid, milieu en veiligheid centraal staan. Zo kunnen de kids op een speelse manier een kijkje nemen in  het menselijk lichaam, en kunnen ze onder meer ook de vele wonderen van het water uitgebreid ontdekken. Houtopia is dus een doepark, waar onze kinderen op een speelse manier kennis kunnen vergaren. Voor zij die tijdens een dagje uit zowel spelen en plezier maken willen combineren met speelse leerprojecten, is Houtopia in Houffalize zéker een aanrader.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…