Electrische fiets populair bij jong en oud

De electrische fiets is de laatste jaren een opmerkelijke opmars gestart. De E- bike werd oorspronkelijk haast uitsluitend door een ouder publiek gebruikt. Nu wordt hij steeds populairder bij jongeren. Een electrische fiets is milieuvriendelijk en uitstekend geschikt voor onze verplaatsingen in het drukke stadsverkeer. Met zo'n E- bike zijn we ook een stuk minder afhankelijk van de weersomstandigheden en langere afstanden vormen niet langer een struikelblok. Wat is een goede en dus veilige electrische fiets? Hoe kiezen we de meest geschikte electrische fiets? Op wat moeten we letten bij de aankoop ervan en welk prijskaartje hangt er aan vast?
Een electrische fiets kopen we niet zomaar. Juiste informatie is van groot belang vooraleer we onze definitieve keuze maken. Een E- bike of electrische fiets is lang niet hetzelfde als een snorfiets of een lichtgewicht brommer. Het is immers zeker niet zo dat we met onze electrische fiets helemaal geen inspanningen meer moeten leveren. De electrische motor dient alleen maar als hulpmiddel, fietsen moeten we nog altijd.


Lichter, sterker, duurzamer én gebruiksvriendelijker


Electrische fietsen maakten de voorbije jaren een spectaculaire evolutie mee. De E- bike van de jongste generatie wordt steeds lichter, sterker, duurzamer én gebruiksvriendelijker. Vanwege zijn groeiende populariteit worden nu zelfs electrische fietsen voor speciale doelgroepen ontwikkeld. Recent kwam er een E- bike voor de schooljeugd op de markt.


Betere kwaliteit accu voor grotere bedrijfszekerheid


Een opmerkelijke én noodzakelijke verbetering is ongetwijfeld de kwaliteit van de batterij, waardoor zowel de actieradius, de kortere oplaadtijd als de langere levensduur van onze batterij voor een grotere bedrijfszekerheid zorgen. Met een volle batterij rijden we tussen vijftig en honder kilometer ver. Die afstand is uiteraard afhankelijk  van verschillende factoren als de duur van de fietsondersteuning, onze gemiddelde snelheid, het gewicht van onze fiets en de bandendruk. Controleer vooraf hoe gemakkelijk de batterij te demonteren is ,en hoe veel zijn oplaadduur bedraagt.


Kracht electrische motor zélf regelen


De electrische motor van onze fiets wordt in het voor- of het achterwiel gemonteerd, en geeft een onderteuning tot maximum 25 km/uur. De kracht van onze electrische motor kunnen we zélf regelen met een klassieke gashendel of een automatische schakelaar.


Wat is een goede electrische fiets?


Een goede en veilige electrische fiets moet zeker aan enkele belangrijke voorschriften voldoen:
  • Verbruik: een goede electrische fiets is zuinig en een lichtgewicht, voor een langere levensduur van onze batterij.
  • Batterij: controleer welke afstand je kan rijden met een volledig opgeladen batterij.
  • Ondersteuning: Een gelijkmatige ondersteuning zorgt voor maximaal gebruiksgecomfort.
  • Veilig: een veilige E- bike is wendbaar en stabiel, heeft een korte remafstand en een geruisloze motor.
  • Motor: de electrische motor is bij voorkeur in het voorwiel gemonteerd, dat zorgt voor een betere wegligging.
  • Kies voor een korte oplaadtijd van de batterij, (maximum twee uur). 
  • Een goede electrische fiets bezit een voldoende aantal versnellingen.
  • Richtprijs: de prijs van een goede electrische fiets varieert tussen gemiddeld 900 en 2200 euro.
  • Online: Online kopen doet ons gemiddeld 200 en zelfs meer euro besparen.

Reacties