Doorgaan naar hoofdcontent

Electrische fiets populair bij jong en oud

De electrische fiets is de laatste jaren een opmerkelijke opmars gestart. De E- bike werd oorspronkelijk haast uitsluitend door een ouder publiek gebruikt. Nu wordt hij steeds populairder bij jongeren. Een electrische fiets is milieuvriendelijk en uitstekend geschikt voor onze verplaatsingen in het drukke stadsverkeer. Met zo'n E- bike zijn we ook een stuk minder afhankelijk van de weersomstandigheden en langere afstanden vormen niet langer een struikelblok. Wat is een goede en dus veilige electrische fiets? Hoe kiezen we de meest geschikte electrische fiets? Op wat moeten we letten bij de aankoop ervan en welk prijskaartje hangt er aan vast?
Een electrische fiets kopen we niet zomaar. Juiste informatie is van groot belang vooraleer we onze definitieve keuze maken. Een E- bike of electrische fiets is lang niet hetzelfde als een snorfiets of een lichtgewicht brommer. Het is immers zeker niet zo dat we met onze electrische fiets helemaal geen inspanningen meer moeten leveren. De electrische motor dient alleen maar als hulpmiddel, fietsen moeten we nog altijd.


Lichter, sterker, duurzamer én gebruiksvriendelijker


Electrische fietsen maakten de voorbije jaren een spectaculaire evolutie mee. De E- bike van de jongste generatie wordt steeds lichter, sterker, duurzamer én gebruiksvriendelijker. Vanwege zijn groeiende populariteit worden nu zelfs electrische fietsen voor speciale doelgroepen ontwikkeld. Recent kwam er een E- bike voor de schooljeugd op de markt.


Betere kwaliteit accu voor grotere bedrijfszekerheid


Een opmerkelijke én noodzakelijke verbetering is ongetwijfeld de kwaliteit van de batterij, waardoor zowel de actieradius, de kortere oplaadtijd als de langere levensduur van onze batterij voor een grotere bedrijfszekerheid zorgen. Met een volle batterij rijden we tussen vijftig en honder kilometer ver. Die afstand is uiteraard afhankelijk  van verschillende factoren als de duur van de fietsondersteuning, onze gemiddelde snelheid, het gewicht van onze fiets en de bandendruk. Controleer vooraf hoe gemakkelijk de batterij te demonteren is ,en hoe veel zijn oplaadduur bedraagt.


Kracht electrische motor zélf regelen


De electrische motor van onze fiets wordt in het voor- of het achterwiel gemonteerd, en geeft een onderteuning tot maximum 25 km/uur. De kracht van onze electrische motor kunnen we zélf regelen met een klassieke gashendel of een automatische schakelaar.


Wat is een goede electrische fiets?


Een goede en veilige electrische fiets moet zeker aan enkele belangrijke voorschriften voldoen:
  • Verbruik: een goede electrische fiets is zuinig en een lichtgewicht, voor een langere levensduur van onze batterij.
  • Batterij: controleer welke afstand je kan rijden met een volledig opgeladen batterij.
  • Ondersteuning: Een gelijkmatige ondersteuning zorgt voor maximaal gebruiksgecomfort.
  • Veilig: een veilige E- bike is wendbaar en stabiel, heeft een korte remafstand en een geruisloze motor.
  • Motor: de electrische motor is bij voorkeur in het voorwiel gemonteerd, dat zorgt voor een betere wegligging.
  • Kies voor een korte oplaadtijd van de batterij, (maximum twee uur). 
  • Een goede electrische fiets bezit een voldoende aantal versnellingen.
  • Richtprijs: de prijs van een goede electrische fiets varieert tussen gemiddeld 900 en 2200 euro.
  • Online: Online kopen doet ons gemiddeld 200 en zelfs meer euro besparen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…

Waar koop je Delvaux handtassen tweedehands

Hou je van klasse en kwaliteit, dan droom je wellicht al langer van exclusieve Delvaux handtassen. Kwaliteit is niet goedkoop, en dat is bij deze Brusselse handtasontwerper beslist niet anders. Wat anders gezegd van prijzen die variëren van 750 tot 2500 euro voor een handtas? Dat heeft uiteraard voor gevolg dat geïntresseerden in de kwaliteits lederwaren van delvaux ijverig zoeken naar tweedehands handtassen van Delvaux. Ze zijn tweedehands niet gemakkelijk te vinden, maar er zijn gespecialiseerde sites die geregeld tweedehands handtassen van Delvaux aanbieden. En Delvaux zélf organiseert jaarlijks een voordelige stockverkoop. Hoe pak je de zoektocht naar tweedehands handtas van Delvaux handtassen succesvol aan, en op wat moet je letten om latere ontchoochelingen te voorkomen?

Er is wellicht geen enkele vrouw die er niet van droomt met een handtas van de Brusselse lederontwerper Delvaux te kunnen pronken. Dromen mag, maar lang niet iedereen kan zich zo'n Delvaux handtas veroorloven…