Doorgaan naar hoofdcontent

Het beste voor je hond: kies een hondenverzekering!

Samen met de kat, zijn honden onze lievelingshuisdieren bij uitstek. In vele gevallen is deze trouwe viervoeter een volwaardig lid van het gezin. Maar wat als je huisgenoot iets overkomt? Het gebeurt inderdaad maar al té vaak dat een dierenarts een hond moet laten inslapen, omdat de levensnoodzakelijke behandeling of ingreep té duur uitvalt. Door zo'n hondenverzekering krijgt ons lievelingshuisdier de beste verzorging, ongeacht de kosten van de behandeling of ingreep. Een hondenverzekering biedt uitkomst. Hoe gaan we te werk bij het zoeken naar de meest geschikte hondenverzekering, en welk prijskaartje hangt er aan vast?De jongste jaren onderging ook de diergeneeskunde een opmerkelijke evolutie. Ziekten waar vroeger niets kon tegen worden gedaan of levensnoodzakelijke ingrepen die niet konden worden uitgevoerd, zijn nu gemakkelijk te behandelen en in vele gevallen zelfs routine geworden. De kosten van deze behandelingen en ingewikkelde ingrepen lopen meestal erg hoog op. Een hondenverzekering is hiervoor dé oplossing. Met wat moeten we rekening houden bij het afsluiten van een hondenverzekering?


Hoe jonger de hond, hoe lager de premie


Er zijn in ons land verschillende aanbieders van zo'n honderverzekering, maar toch is dit begrip in België nog relatief nieuw. Het kwam de jongste maanden overgewaaid vanuit Nederland, waar heel wat honden- of kattenliefhebbers over zo een verzekering beschikken. Overweeg je zo een hondenverzekering af te sluiten, doe dit dan tegelijk met het aanschaffen van je hond. Inderdaad, hoe jonger de hond, hoe lager je verzekeringspremie zal zijn. Wanneer je jouw lievelingsdier wenst te verzekeren op het ogenblik dat hij ziek is of het slachtoffer van een ongeval werd, is het meestal té laat. Geen enkele verzekeraar zal je viervoeter dan nog willen verzekeren.


Hoe hoger de vrijstelling, hoe lager de premie


De maximum uitkering per behandeling wordt meestal vastgesteld op 2500 euro. Hoe hoger de tussenkomst bij een behandeling of ingreep, hoe hoger de premie die we zullen moeten betalen. Daartegenover staat uiteraard dat hoe lager de financiële vergoeding per aandoening, hoe hoger de kosten die we zelf zullen moeten betalen.


Bedrag vrijstelling van belang


Controleer voor het afsluiten van een hondenverzekering steeds wat het bedrag van de vrijstelling is. Hoe hoger het bedrag van deze vrijstelling, hoe lager de premie die we zullen moeten betalen, maar hoe trager de verzekering ons zal uit betalen. Bij relatief kleine gezondsheidskosten voor onze hond, zullen we deze meestal uit eigen zak moeten betalen.


Goedkope verzekering met hoge vrijstelling


Een goedkope hondenverzekering met een hoge vrijstelling, is enkel geschikt voor diegenen die zich willen verzekeren tegen hoge kosten bij ernstige aandoeningen, of voor de gevolgen van een ongeval.


Verschillende verzekeringsformules


Ook bij het afsluiten van een hondenverzekering, kunnen we kiezen uit verschillende formules. Zo kunnen we bij de meeste verzekeraars de kiezen tussen een verzekering tegen ziektekosten, een ongevallenverzekering, een reisverzekering en een overlijdensverzekering voor honden.
  • Richtprijs voor een standaard hondenverzekerig: gemiddeld 9 euro per maand.
  • Richtprijs voor het ganse verzekeringspakket: gemiddeld 14 euro per maand.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…