Het beste voor je hond: kies een hondenverzekering!

Samen met de kat, zijn honden onze lievelingshuisdieren bij uitstek. In vele gevallen is deze trouwe viervoeter een volwaardig lid van het gezin. Maar wat als je huisgenoot iets overkomt? Het gebeurt inderdaad maar al té vaak dat een dierenarts een hond moet laten inslapen, omdat de levensnoodzakelijke behandeling of ingreep té duur uitvalt. Door zo'n hondenverzekering krijgt ons lievelingshuisdier de beste verzorging, ongeacht de kosten van de behandeling of ingreep. Een hondenverzekering biedt uitkomst. Hoe gaan we te werk bij het zoeken naar de meest geschikte hondenverzekering, en welk prijskaartje hangt er aan vast?De jongste jaren onderging ook de diergeneeskunde een opmerkelijke evolutie. Ziekten waar vroeger niets kon tegen worden gedaan of levensnoodzakelijke ingrepen die niet konden worden uitgevoerd, zijn nu gemakkelijk te behandelen en in vele gevallen zelfs routine geworden. De kosten van deze behandelingen en ingewikkelde ingrepen lopen meestal erg hoog op. Een hondenverzekering is hiervoor dé oplossing. Met wat moeten we rekening houden bij het afsluiten van een hondenverzekering?


Hoe jonger de hond, hoe lager de premie


Er zijn in ons land verschillende aanbieders van zo'n honderverzekering, maar toch is dit begrip in België nog relatief nieuw. Het kwam de jongste maanden overgewaaid vanuit Nederland, waar heel wat honden- of kattenliefhebbers over zo een verzekering beschikken. Overweeg je zo een hondenverzekering af te sluiten, doe dit dan tegelijk met het aanschaffen van je hond. Inderdaad, hoe jonger de hond, hoe lager je verzekeringspremie zal zijn. Wanneer je jouw lievelingsdier wenst te verzekeren op het ogenblik dat hij ziek is of het slachtoffer van een ongeval werd, is het meestal té laat. Geen enkele verzekeraar zal je viervoeter dan nog willen verzekeren.


Hoe hoger de vrijstelling, hoe lager de premie


De maximum uitkering per behandeling wordt meestal vastgesteld op 2500 euro. Hoe hoger de tussenkomst bij een behandeling of ingreep, hoe hoger de premie die we zullen moeten betalen. Daartegenover staat uiteraard dat hoe lager de financiële vergoeding per aandoening, hoe hoger de kosten die we zelf zullen moeten betalen.


Bedrag vrijstelling van belang


Controleer voor het afsluiten van een hondenverzekering steeds wat het bedrag van de vrijstelling is. Hoe hoger het bedrag van deze vrijstelling, hoe lager de premie die we zullen moeten betalen, maar hoe trager de verzekering ons zal uit betalen. Bij relatief kleine gezondsheidskosten voor onze hond, zullen we deze meestal uit eigen zak moeten betalen.


Goedkope verzekering met hoge vrijstelling


Een goedkope hondenverzekering met een hoge vrijstelling, is enkel geschikt voor diegenen die zich willen verzekeren tegen hoge kosten bij ernstige aandoeningen, of voor de gevolgen van een ongeval.


Verschillende verzekeringsformules


Ook bij het afsluiten van een hondenverzekering, kunnen we kiezen uit verschillende formules. Zo kunnen we bij de meeste verzekeraars de kiezen tussen een verzekering tegen ziektekosten, een ongevallenverzekering, een reisverzekering en een overlijdensverzekering voor honden.
  • Richtprijs voor een standaard hondenverzekerig: gemiddeld 9 euro per maand.
  • Richtprijs voor het ganse verzekeringspakket: gemiddeld 14 euro per maand.

Reacties