Ontstressen met tuindouche op zonne- energie

Ben je van plan je tuin uit te rusten met een tuindouche? Overweeg dan zeker de installatie van een tuindouche op zonne- energie. Dat is het allerlaatste snufje op het vlak van warm water voor de tuin. Hoe installeren we nu zo een tuindouche op zonne-energie, en met welke tips moeten we zeker rekening houden om deze karwei tot een goed einde te brengen?

Steeds meer landgenoten kiezen voor een tuindouche. Zeg nu zélf: wat is er heerlijker dan op een warme zomerdag in eigen tuin te genieten van een verfrissende douche in open lucht? En met de introductie van een tuindouche op zonne- energie, wordt het ongetwijfeld dubbel genieten. Zo een tuindouche op zonne- energie kunnen we gemakkelijk zélf installeren. Er komt immers geen electriciteit, en dus zeker geen leidingen aan te pas.

Tuindouche aansluiten op tuinslang

Voor het installeren van onze tuindouche op zonne- energie hebben we een snelkoppeling nodig. Deze snelkoppeling sluiten we aan op onze tuinslang. De zon verwarmt het water, en na maximum twee uur kunnen we volop genieten van een heerlijk verfrissende douche in de buitenlucht. Maken we gebruik van een mengkraan, dan laat ons dit toe de watertemperatuur zelf te regelen. De meest ideale watertemperatuur voor onze tuindouche op zonne- energie is dertig graden.

Verschillende types tuindouches

Bij de aankoop van een tuindouche op zonne- energie, hebben we de keuze uit verschillende types tuindouches. Deze zijn er in alle modellen, vormen en kleuren. We hebben de keuze tussen rechte of gebogen, en zelfs design tuindouches. Sommige ervan zijn uitgerust practische opties. Zo zijn er tuindouches met een extra kraan, zodat we ook onze voeten grondig kunnen wassen. Andere modellen laten ons tegelijkertijd het gebruik van de tuinslang toe. Afhankelijk van onze wensen, kunnen we onze tuindouche zelfs gebruiken als regendouche.

Kies voor een veilige en energie- zuinige tuindouche

Een veilige tuindouche heeft in de eerste plaats een maximum aan stabiliteit. Kies daarom voor een tuindouche met bodemplaat. Sommige tuindouches op zonne- energie kunnen zelfs op het electriciteitsnet worden aangesloten, zodat we ook op een minder zonnige dag van een heerlijke douche in eigen tuin kunnen genieten. Om onze energie maximaal te benutten, kan je zo'n tuindouche extra isoleren. Dat biedt ons het niet geringe voordeel dat het water warm blijft, zelfs lang nadat de zon is verdwenen.

Reacties