Mobiele airco zonder afvoer populair en milieuvriendelijk

Met de warmste lente ooit bijna achter de rug en de zomermaanden in het verschiet, denken vele landgenoten aan de realisatie van een aangenaam binnenklimaat in hun woning. Hoe gaan we daarbij tewerk, en hoe kiezen we het meest geschikte airco- systeem? Welke voordelen biedt ons een mobiele airo zonder afvoer, en welk prijskaartje hangt eraan vast?

De verschillende airconditioningsystemen ondergingen de laatste jaren een opmerkelijke evolutie. Ze worden dan ook alsmaar populairder. Maar wat betekent airconditioning nu eigenlijk in de praktijk?

Waar moeten we op letten bij aankoop aircosysteem?

Airconditioning is het regelen van de temperatuur in onze woning, of in andere ruimtes als industriepanden en kantoren. Dankzij zo'n aircosysteem kunnen we een aangename binnenhuistemperatuur realiseren in alle seizoenen. Een airco zorgt voor enige verkoeling op warme zomerdagen. De belangstelling voor een airco voor thuisgebruik, groeit sterk.  Bij de aanschaf ervan moeten we zeker letten op het koelvermogen van onze toekomstige airco, zijn al of niet geruisloos functioneren en het type airco.

Mobiele airco zonder afvoer

Een mobiele airco zonder afvoer, combineert alle onderdelen van het klassieke aircosysteem in een mobiel, en erg practisch apparaat. We hebben hierbij de keuze tussen twee systemen. Bij een mobiele airco wordt het vocht, via een dunne slang afgevoerd en opgevangen in een condensatiebak en/of via een dikkere luchtslang door het raam. De voorkeur gaat echter naar het semi- permanent afvoeren van het condenswater via een opening in de muur.

Mobiele airco zonder afvoer voordelig alternatief

Een mobiele airco zonder afvoer is een bijzonder populair alternatief. Door de warme lucht in het koelelement wordt er condenswater gevormd dat in een speciale bak wordt opgevangen. Het verbruik van zo een mobiele airco zonder afvoer ging er de laatste jaren opmerkelijk op vooruit. Daar waar tot voor enkele jaren de nadruk lag op presteren en veel minder op redement, is de jongst generatie mobiele airco zonder afvoer milieu- en energievriendelijker dan ooit.

  • Richtprijs mobiele airco zonder afvoer: gemiddeld 200 euro.
  • Richtprijs tweedehandse mobiele airco zonder afvoer: gemiddeld 100 euro.

Reacties