Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe kiezen we een goedkope racefiets?

Je droomt al langer een goedkope, maar degelijke racefiets, maar je hebt het moeilijk om de knoop definitief door te hakken? Dat is niet zo verwonderlijk, want ook hier is het aanbod erg uitgebreid. Hoe pakken we onze zoektocht naar de voor ons meest geschikte en toch goedkope racefiets aan? Op wat moeten we vooral letten om van onze racefiets geen miskoop te maken?

Fietsen wordt ook bij ons steeds populairder


Om de voor ons meest geschikte en toch goedkope racefiets aan te schaffen, moeten we uiteraard met verschillende aspecten rekening houden, zeker wanneer het de aankoop van onze eerste racefiets betreft.

Waar moet onze racefiets aan voldoen?

Voor we onze definitieve keuze maken, moet je voor jezelf uitmaken aan welke eisen je (goedkope) racefiets moet voldoen. En, minstens even belangrijk, wat zijn je doelstellingen? Ben je van plan om er uitsluitend ritjes in je woonomgeving mee te maken, of wil je er de bekende Alpencols uit de Ronde van Frankrijk mee bedwingen? Trek je er met je racefiets in je eentje op uit, of wordt je lid van een of andere vereniging? Vraag alvast voor de aankoop van je goedkope racefiets om er een proefrit mee te maken. Zo kan je nagaan of het wel het model is dat het beste bij jou past, en of het de juiste maat is, en hij dus goed zit.

Kies de juiste maat racefiets

Je keuze hangt af van de eisen die je aan je
toekomstige racefiets stelt


Het belangrijkste bij de keuze van je (goedkope) racefiets is ongetwijfeld de maat, en in eerste instantie de framemaat. Koos je een racefiets met een verkeerde maat, dan zullen lichamelijke ongemakken zeker niet lang op zich laten wachten. Deze framemaat  wordt weergegeven in centimeter, en staat voor de afstand, gemeten langs de zitbuis, vanaf het midden van de trapas tot de bovenkant van de zitbuis. De framemaat is afhankelijk van onze binnenbeenlengte. Hierbij is de bovenbuislengte van groot belang. Deze maakt immers het verschil uit tussen rugpijn of niet.

Beste materialen


De keuze van het materiaal hangt in
grote mate van je gewicht af

Het materiaal van onze racefiets hangt in belangrijke mate af van ons lichaamsgewicht. Blijft dat onder de 80 kilo, dan heb je de keuze tussen een frame uit carbon of aluminium. Wijst de weegschaal meer dan 80 kilo aan, dan kiezen we voor staal of voor het duurdere  titanium. Kies je voor een goedkope racefiets, investeer dan meer in de wielen van je racefiets dan in het frame. De kwaliteit van de wielen is van groot belang voor het opvangen van trillingen. De aërodynamiek van je racefiets is enkel belangtijk wanneer je hoge snelheden wil halen. Hoe gestroomlijnder je fiets, hoe minder luchtweerstand en hoe hoger je snelheid.

Gespecialiseerde handel

Koop je (goedkope) racefiets bij voorkeur in de gespecialiseerde handel. Daar kan men je deskundig informeren over de verschillende mogelijkheden, en zal men je frame met de gepaste apparatuur op de juiste maat afstellen. Voor de aanschaf van een (goedkope) racefiets kan een tweedehandsfiets een goed alternatief zijn, maar wees zeker hier extra op je hoede.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honden: een Maltezer is zeker geen schoothondje

Honden en katten zijn met voorsprong de meest populaire huisdieren. Overweeg jij de aankoop van een trouwe viervoeter als nieuw en volwaardig gezinslid, ga daarbij dan zeker niet lukraak tewerk. Een pup koop je niet zomaar voor even maar voor gans zijn leven. Gaat je voorkeur naar een klein, intelligend, vriendelijk maar niettemin bijzonder waakzaam dier, dan is de Maltezer beslist iets voor jou!

Zoals zijn naam laat vermoeden heeft dit opvallend wit hondje zijn naam te danken aan het gelijknamig dwerg eilandstaatje geleden in de Griekse Archipel langsheen de Midelllandse Zee. Dit schattig hondje was reeds bekend ten tijde van Grieken en Romeinen, en stond mede dankzij zijn langharige en zijdeachtige haren vooral in de gunst van (rijke) dames. Overweeg jij de aankoop van een Maltezer hondje wees dan extra waakzaam. Als gevolg van zijn enorme populariteit worden er heel wat bastaards als Maltezer aangeboden. Wil je zekerheid over zijn raszuiverheid, koop je Maltezer dan bij een erkende …

DeLonghi: eerste mobiele airco met waterkoeling!

Het is zover: specialist DeLongi bracht recent zijn lang beloofde mobiele airco met waterkoeling op de markt. Dat is goed nieuws, want de kwaliteit van de huidige mobiele toestellen liet tot hiertoe veel te wensen over. Naast hun dure aankoopprijs en hun hoog energieverbruik, zijn deze klassieke toestellen uitgerust met een bijzonder lawaaierige motor. Maakt de eerste mobiele airco met waterkoeling van DeLonghi daar nu eensklaps een einde aan?

Het eerste mobiele aircotoestel met waterkoeling brengt heel wat beterschap, maar zijn prijs zal niettemin voor vele consumenten een ernstige struikelblok blijven. Dit nieuwe aircotoestel dat door DeLonghi op de markt wordt gebracht draagt immers een prijskaartje van 899 euro. Dat staat in schril contrast met de klassieke mobiele aircotoestellen die momenteel in verschillende electroketens worden aangeboden voor een prijs van amper 295 euro...

Goedkope airco's werken als een koelkast

Al deze mobiele airco's werken volgens het koelkastprin…

Delvaux handtassen: wees voorzichtig voor namaak

Met Delvaux handtassen loopt beslist niet iedereen rond. Ze zijn een begrip in lederland, en springen in de eerste plaats in ieders kennersoog dankzij hun exclusieve ontwerpen, hun oogstrelend design en hun luxueuze afwerking. Gecombineerd met hun tijdloze look zijn deze Delvaux handtassen ongetwijfeld de absolute top. Hun  prijskaartje is voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Exclusieve luxe is immers niet goedkoop, integendeel. Delvaux handtassen en lederwaren worden dan ook peperduur betaald. Naast een ronduit schitterende vrouwenlijn,  zijn de ontwerpers van Delvaux ook de hedendaagse man niet vergeten. Ook zij vinden bij Delvaux een complete en uiteraard even exclusieve collectie.
In een tijd waar bijna alles bandwerk is, springt deze Brusselse lederontwerper uiteraard direct in 't oog. Zowel de Delvaux handtassen als al de overige lederwerken zijn uitsluitend handwerk en wereldvermaard. Een van de allerbekendste en grootste blikvanger is zeker de Brillant- collectie. D…